Krav om konfidensialitet fra nettkunder
Nettselskapene får stadig krav om å akseptere og helst signere på erklæringer om konfidensialitet fra nettkunder, typisk i forbindelse med nytilknytninger. Hvordan skal nettselskapene håndtere slike krav?
Nye nasjonale seriøsitetskrav
Det har nylig blitt vedtatt nye nasjonale seriøsitetskrav i anskaffelsesregelverket
Grunneiers krav på dekning av advokatutgifter ved ekspropriasjon
Det som kjennetegner en ekspropriasjon (tvangsavståelse) er at både oreigningsloven (som regulerer adgangen til ekspropriasjon) og skjønnsprosessloven (som regulerer rettergangen i et skjønn) har særskilte regler for dekning av grunneiers sakskostnader, herunder advokatutgifter.
Endring av nettanlegg - prosess
Nettselskapene får i økende grad forespørsler om endring av nettanlegg. Det kan eksempelvis være ønsker om kabling, flytting eller fjerning. Tidligere ble dette omtalt som “regningsarbeid”, en terminologi som er utdatert og strengt tatt bør “pensjoneres”.
Ny veileder fra DFØ
Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) presenterte nylig sin nye veileder med beste praksis for kontraktsoppfølging.
Risikoen for uklarhet i konkurransegrunnlag
Til glede for nye lesere har vi børstet støvet av et nyhetsbrev som tidligere bare har blitt publisert via e-post: temaet går aldri “av moten” og er dermed like relevant nå som da, og kanskje både for nye lesere og for de som sist leste det da det ble skrevet i 2021.
Hvilke virkninger har det at et ekspropriasjonsvedtak påklages?
I tilfeller hvor grunnerverv må gjennomføres ved ekspropriasjon, er det ikke uvanlig at ekspropriasjonsvedtaket påklages.
Søk ALLTID om ekspropriasjon ved fornyelse og utvidelser!
Vi kommer stadig bort i saker der nettselskapene ved ren fornying eller utvidelse av regionalnettsanlegg velger å søke konsesjon uten samtidig å be om ekspropriasjonstillatelse.
Skjerpede miljøkrav for anskaffelser- hva lurer du på?
Regjeringens skjerpede miljøkrav i offentlige kontrakter ligger an til å bli denne høstens hot topic for alle som jobber med anskaffelser. Vi vil gjerne høre hvilke tanker og temaer som opptar dere mest!
Hvem skal bekoste endringer av nettanlegg som initieres av andre enn nettselskapet?
Dette er en kjent problemstilling, og oppstår gjerne som følge av at grunneier/kunde krever endring i eksisterende nettanlegg i form av fjerning, flytting, kabling av eksisterende luftspenn og lignende. Spørsmålet som da reiser seg er hvem som skal bekoste endringene.
Delingsordningen - nettselskapenes plikter
I etterkant av forrige ukes nyhetsbrev om den nye delingsordningen for plusskunder, har spørsmålet “hvilke plikter legger konkret de nye reglene på nettselskapene” dukket opp.
Regjeringen vil skjerpe kravene til bruk av lærlinger i offentlige kontrakter
Regjeringen foreslår blant annet et krav om at minst 10 % (og alltid minst en person) av de som deltar i arbeidet med å oppfylle kontrakten skal være lærling, når det er et særlig behov for læreplasser i lærefaget.
Nye retningslinjer om lovlig prosjektsamarbeid
EU-kommisjonen har publisert nye retningslinjer for horisontalt samarbeid.
Grunneiers eiendomsrett og inngrep i denne
Hva innebærer grunneiers eiendomsrett, og hva skal til for å gjøre inngrep i denne?
Endringer i avregnings- og kontrollforskriften
Vi minner om at RME har sendt et høringsforslag hvor det foreslås flere endringer i avregnings- og kontrollforskriften for å legge til rette for innføring av 15 minutters tidsoppløsning i balanseavregningen. Høringsfristen er satt til 30. september 2023.
Hvem skal få strøm?
I høst kommer det utkast til nye forskrifter som er ment å regulere i mer detalj hvordan “køen” skal sorteres. Europower publiserte nylig et intervju med Aasland der ministeren fremhevet at “den som er lengst fremme i skoa” skal få tilknytning først.
Endring i anskaffelsesregelverket: Nå skal klima og miljø som hovedregel vektes minst 30 %.
Regjeringen skjerper kravene for å ivareta klima- og miljøhensyn ved offentlige anskaffelser.
Nye kunngjøringsskjemaer til høsten
I forbindelse med nye Doffin vil de nye kunngjøringsskjemaene fra EU, eForms, innføres.
Regjeringen forlenger midlertidige ordning vedrørende prising av leveringspliktige kraftleveranser
Den midlertidige perioden med regulert påslag på maksimalt 5 øre per kilowattime eksklusive avgifter for leveringspliktige kraftleveranser er forlenget frem til 1. januar 2024.
Søkefunksjonen i Nettportalen
Vi minner om søkefunksjonen i Nettportalen som ligger under “Søk” i menylinjen.